GuessWho si Spike – 08.12.2009 – GSP


Astăzi, doi dintre cei mai în vogă tineri artişti hip-hopperi, GuessWho şi Spike îşi lansează albumele împreună cu Gazeta Sporturilor

Guess Who şi Spike sînt unii dintre cei mai populari tineri artişti din hip-hop-ul românesc. Aceştia fac parte din noul val al muzicii româneşti, unul degajat pe placul iubitorilor de hip-hop şi nu numai. Primul a colaborat, pe rînd, cu Paraziţii, Cheloo, Maximilian şi Bitză, în timp ce Spike cu Omblandon, Anonim şi Cheloo.

În toamna acestui an, Guess Who, pe numele să real Laurenţiu Mocanu, a lansat melodia “Noi în anul 2000″, care a devenit în scurt timp hit. Aceasta este o adaptare după un cîntec realizat de Horia Moculescu în urmă cu peste două decenii.

Pe lîngă muzică, cei doi spun că sînt şi iubitori ai sportului, Laurenţiu fiind pasionat de fotbal, unde consideră că Dan Petrescu este cea mai importantă personalitate a fotbalului românesc.

- Laurențiu, melodia “Noi în anul 2000″ a avut un real succes, fiind pe primul loc în topuri..
- Într-adevăr, acest cîntec a reprezentat un succes, fiind rapid preluată de posturile de radio şi peste tot pe internet, publicul a prins imediat ritmul ei. Este o melodie despre viaţa de zi cu zi din România, este reală şi spune totul despre lumea în care trăim.

“Trăim într-o perioadă confuză”

- Cum a început totul?
- Încă din copilărie aveam cîte o trupă, ne-a plăcut muzica hip-hop de mici. Primul concert a fost la balul unui liceu în WhyNot. Mai tîrizu am încercat să ne axăm din ce în ce mai serios pe ceea ce facem. Cu timpul ne-am dat seama că putem să realizăm cu adevărat ceva şi aşa ne-am apucat serios de muzică.

- Laurenţiu, ai ales special să lansezi acum această melodie, datorită alegerilor?
- Da, acest cîntec l-am terminat încă de acum un an şi jumătate, însă am considerat că acum este momentul cel mai bun pentru lansare. Se potriveşte de minune cu perioada confuză în care trăim, datorită alegerilor şi a tot ceea ce se întîmplă în jurul nostru.

“Am făcut totul de unii singuri!”

- Mai toţi artiştii sînt nemulţumiţi de ceea ce văd la televizor..
- Într-adevăr, acolo sînt aduse persoane de care să rîdă lumea. Persoanele cu probleme mintale sau fizice reprezintă un prilej de amuzament pentru unii. Sînt prea multe emisiuni care încurajează astfel de mizerii.

- Cine v-a ajutat să realizaţi primul videoclip?
- Nu ne-a ajutat nimeni. Spike este un împătimit al filmului, pe lîngă muzică. Într-o zi s-a hotărît să-şi facă împrumut la bancă şi aşa şi-a cumpărat prima cameră de filmat, apoi un calculator performant. Astfel am realizat clipul melodiei “Tu”. La fel şi muzica, şi coperta CD-ului, le-am realizat singuri fără ajutorul nimănui.

“L-am avut antrenor pe Bumbescu”

Spike ft Guess Who – TU (HD) from Future Graphics on Vimeo.

- Aveţi un personaj favorit din fotbalul românesc?
- Dan Petrescu este numărul 1. A reuşit să facă ceva ce nimeni la ora actuală din fotbalul nostru n-ar putea să realizeze. Îmi place foarte mult de el şi echipa pe care a reuşit s-o formeze acolo. Sperăm să reuşească o calificare istorică în “optimile” de finală ale Ligii Campionilor!

- Care sînt sporturile voastre favorite?
- Eu am avut onoarea de a juca la Steaua, am fost la grupa de juniori, unde l-am avut antrenor chiar pe Bumbescu. Eram fascinat de poveştile lui, dar şi despre felul în care făcea antrenamentele cu noi. Spike este înnebunit după jocurile de cărţi şi de baschet. Cu asta îşi umple majoritatea timpului liber.

- De ce aţi ales să apăreţi cu Gazeta Sporturilor?
- Pentru că a promovat mereu muzică de calitate sau diferite conţinuturi valoroase. Ne face plăcere să ne alăturăm unui astfel de şir din care mai fac parte, printre alţii, Paraziţii, BUG Mafia şi aşa mai departe. Nu credeam niciodată să ajungem să ne lansăm albumul cu Gazeta.

“De la muzică pînă la video am realizat de unii singuri. Nu poate face nimeni nimic pentru tine aşa cum poţi face tu”
GuessWho

“Comparativ cu munca depusă în ultimii ani nu pot spune că am cîştigat pe măsură. Abia acum încep să se vadă rezultatele”
Spike

Videoclip pe albumul GuessWho
În premieră, pe albumul Guess Who va putea fi vizualizat şi noul videoclip al melodiei “Locul potrivit”, cunoscută sub numele “Noi în anul 2000″. În plus, cu seria unică de pe holograma CD-ului, ascultătorii vor putea intra în concurs pentru premii speciale: tricouri originale GuessWho şi Spike.

Tags: , , , ,


About the Author

avatar

: Am creat acest blog din pasiune pentru muzica si din dorinta de a impartasi pareri cu alti "devoratori". Unele posturi vor fi sincere si altele vor fi "la caterinca", ramane ca dvs (cititorii) sa descoperiti la care din cele doua cazuri m-am si referit. Mai multe despre mine pe pagina About


 • medy

  am aman2 cd-uri.:d/

 • goliviu

  Dap… Nu in locul potrivit :(

 • alyce

  chiar mam nascut in locu potrivit;)

Back to Top ↑

 • Youtube

 • Cronica Devoratorului