Subcarpati – Cand a fost la `89 – web


Am primit ieri un link cu videoclipul piesei “Cand a fost la ’89” si trebuie sa recunosc ca am ascultat melodia primele 3-4 dati doar pentru beat-ul sau:

Melodia atrage [din punctul meu de vedere] prin 3 elemente distincte:

A. sound autohton [scratch uri cu sunete de vioara din vremuri indepartate, ocarina si mai suspectez un nai ratacit]

B. beat cu tendinte hip-hop old school [loop-uri simple de drum and base]

C. versuri interesante rostite intr un flow lent [care ofera acea senzatie de doina, balada - povestind din evenimentele de la revolutie '89]

Videoclipul este simplu si bine realizat.

Personajul principal este unul cat se poate de reprezentativ din mai multe puncte de vedere pentru : nivelul de trai al indivizilor din clasa muncitoare din Romania [valabil ptr ambele perioade: trecut/prezent], posibili nostalgici admiratori ai raposatului, nationalistii cuplati la realitate … etc. Faptul ca este facut alb-negru intareste mai mult sentimentul de calatorie in timp.

Am doar Respect ptr aceasta creatie si sper ca albumul va pastra aceasta nota de originalitate pe care o intalnim la videoclip.

Tags: , , ,


About the Author

avatar

: Am creat acest blog din pasiune pentru muzica si din dorinta de a impartasi pareri cu alti "devoratori". Unele posturi vor fi sincere si altele vor fi "la caterinca", ramane ca dvs (cititorii) sa descoperiti la care din cele doua cazuri m-am si referit. Mai multe despre mine pe pagina About


  • http://www.subcarpati.com Bean

    Merci pentru sprijin!

  • http://www.jurnalulfotografuluimiop.com Octavian C.

    Întemeiată descriere ! Bravo !

Back to Top ↑

  • Youtube

  • Cronica Devoratorului