Un-doi cu… Edi PetroselEdi Petrosel

(TOBOŞARUL TRUPEI HOLOGRAF)

Ce înseamnă în ziua de azi să primeşti Discul de Aur pentru 10.000 de unităţi vândute ale albumului Love Affair?

Dacă Alexandra Stan a vândut 2.500 de uni­tăţi şi noi 10.000, cred că înseamnă ceva.

Până la urmă, se pare că publicul nostru e mai dedicat cumpăratului de CD-uri decât pentru a pirata. Când te gândeşti că înainte Discul de Aur se dădeau la 100.000 de unităţi, şi noi am luat trei, pentru albumul Hologra­fica, care a vândut peste 400.000 de unităţi, atunci poate nu înseamnă aşa de mult.

Până la urmă, e un titlu ce trebuie tratat ca atare, pentru prezent, nu pentru ce era în urmă cu 12 ani.

După Taina 2006, nu a trecut prea mult timp până la apariţia acestui album? Pe când ar fi programat următorul?

Nu sunt convins că vom scoate foarte curând un alt album. Astăzi, trupele scot o piesă pe care o promovează din greu şi din care trăiesc un an şi jumătate, doi. Nu se mai scot albume cu multe piese. Noi, deocamdată, vrem să promovăm cât mai multe piese de pe acest album, iar asta înseamnă cel puţin doi ani.

Cum a decurs colaborarea cu Angela Gheorghiu şi cu ce mare artist aţi vrea să colaboraţi pe viitor?

Colaborarea cu Angela a fost o surpriză mai mult decât plăcută şi onorantă, având în vedere oamenii cu care am intrat în contact, datorită ei, pentru orchestrarea piesei.

Mixajul s-a făcut în studioul lui Phil Collins, de către unul dintre inginerii lui de sunet, iar partea de orchestraţie simfonică s-a realizat cu orchestratorul lui Sting. Pentru viitor, suntem deschişi să ne ducem şi spre zona de artişti foarte tineri sau nume mari de afară.

Voi aveaţi o anumită poveste legată de piesa numărul 7 de pe un album. Mai există ea şi pentru Love Affair?

Printr-o decizie democratică în cadrul trupei am renunţat la ideea de numărul 7. Omul vrea să asculte repede şi trebuie să le pui în primele 3-4 piese pe cele care le consideri, deoarece lumea nu mai are timp.

Ce mari concerte sau proiecte preconi­zaţi pentru viitorul apropiat?

Pe 22 şi 23 octombrie vom avea două concerte la Sala Palatului, din Bucureşti, unde sper să sărbătorim şi Discul de Platină (20.000 de unităţi vândute) şi lumea să ştie deja foarte bine piesele de pe disc.

  • Interviu extras din revista Playboy Romania – Editia Iulie – August 2012

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author

avatar

: Am creat acest blog din pasiune pentru muzica si din dorinta de a impartasi pareri cu alti "devoratori". Unele posturi vor fi sincere si altele vor fi "la caterinca", ramane ca dvs (cititorii) sa descoperiti la care din cele doua cazuri m-am si referit. Mai multe despre mine pe pagina About


Back to Top ↑

  • Youtube

  • Cronica Devoratorului